boosopdelucht

boosopdelucht

DE BESTE WENSEN

1 januari 2010 - 09:30 uur

En daar gaat wederom de bel en loop ik nietsvermoedend naar de voordeur voor een knaapje die mij een pakket aan verkoopstimulering in de handen douwt met de woorden “Uw reclamebezorger wenst u een heel gelukkig nieuwjaar.” De afgelopen jaren is het blijkbaar meer en meer traditie geworden dat rond de jaarwisseling regelmatig iemand aan de deur beweert je reclamebezorger te zijn en je een quasi voorspoedig, nieuw jaar komt wensen; wachtend op een geldelijke gift.

Bij ons loopt de ongeadresseerde post echter de spuigaten uit. Ik ga minimaal één maal per week met een enorme doos aan oud papier richting de papierverzamelbak en verwonder me iedere keer weer over de hoeveelheid promotietroep in de vorm van krantjes, pamfletten en vouwbladen die er wekelijks door mijn postgleuf komen. Nee, de beschikbare ja-nee-stickers voldoen niet aan mijn wensen. Onbenullige huis-aan-huis-blaadjes en de meeste reclame wil ik inderdaad niet ontvangen. Ik ben echter wel altijd nieuwsgierig welke rommel uit het Blokkerkrantje ik gelukkig niet hoef te kopen, welke interieurprullaria Des Bouvrie via de Gamma probeert te slijten of welke kortingsstickers ik op het assortiment van de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam mag plakken.

Natuurlijk is het afzien tijdens deze winterdagen en natuurlijk vriezen de oren van je kop wanneer je halverwege de route met je zwaar bepakte fiets een uitglijder maakt en de straat bezaait ligt met nog te bezorgen folderbundeltjes. (Gelukkig zijn deze tegenwoordig mooi geplastificeerd en komen ze ondanks de crash nog fatsoenlijk bij de beoogde lezer.) Ik heb vroeger twee maal per week gelopen met wijkbladen en foldertjes. Het reclamemateriaal mocht toentertijd absoluut nog niet in elkaar worden gevouwen. Zo kon het gebeuren dat ik de Media Markt in mijn linker hand had, over mijn rechter arm de C1000-folder, op mijn buik een tas met Kruidvatboekjes en aan mijn zijde een zak met aanbiedingsflyers van de plaatselijke slager. Ik scheet zeven kleuren bij het horen van een blaffende hond achter een voordeur en bij regen stonden er meer zuivelaanbiedingen op de binnenkant van mijn hand dan in de nog te bezorgen Aldi-folder.

Afgezien van een enkele warme kop chocolade, heb ik nooit iets extra’s gekregen tijdens de jaarwisseling. Aanbellen om mijn beste wensen over te brengen was meer dan taboe en zou, gezien mijn uitgebreide route, veel te veel tijd kosten! (Ik had sowieso geen hand meer vrij om ook maar iets aan te nemen!) Deze week wordt echter iedere dag aangebeld waarbij je in goed vertrouwen moet aannemen dat het knulletje, dat beweert mij wekelijks te voorzien van papieren reclameleed, daadwerkelijk de echte bezorger is.

Tijdens dit schrijven komt er wederom iemand mijn tuinpad opgelopen: “Uw huis-aan-huis-bladbezorger wenst u een heel gelukkig nieuwjaar.
Wat sympathiek van mijn huis-aan-huis-bladbezorger! Bedank hem namens mij en geef hem de beste wensen retour.
Gezien de kou die ik langs mijn benen naar binnen voel trekken, gooi ik mijn voordeur snel weer dicht!

dotline_470x1
5.115 views | reageren | nog geen reacties | print | bloglink | e-mail | delen
categorie: in en om het huis | terug naar bovenreageer ook op deze blog
* verplichte velden

footer line


home | reageer@boosopdelucht.nl | RSS-blogs | inlog | sitemap | google analytics | disclaimer
Deze weblog wordt bijeengehouden door WordPress 2.8.4. Sohosted dient als gastheer.
© 2019 boosopdelucht.nl