boosopdelucht

boosopdelucht

GEKETEND POPPETJE

25 december 2009 - 11:27 uur

Afgelopen weken was de eerste keer sinds jaren dat ik weer eens door Bart Smit en Intertoys mocht dwalen. Ik heb uren doorgebracht tussen Hello-Kitty-hebbedingetjes, Mega-Mindy-dingsigheidjes en barbielingerie. Niet alleen voor mij als nieuwbakken vader, maar ook voor oma en opa moest er volop worden ingekocht voor onze kleine spruit voor achtereenvolgens Sinterklaas, kerstmis en haar verjaardag op de eerste dag van het nieuwe jaar. Bijna twaalf maanden oud is ze, mijn dochtertje. Ze kreeg voor kerst haar eerste pop: een ‘my little BABY Born’ inclusief reiswieg, kussentje, deken en kleertjes. ‘BABY Born’ is niet voor niets dè Bentley onder de speelgoedpoppen; prima kwaliteit, qua lichaam alles er op en er aan, maar voor een bespottelijk hoge prijs.

Het is ook sinds jaren dat ik weer speelgoed mag in- en vervolgens weer mag uitpakken. Met het inpakken kom ik doorgaans, zonder veel problemen, weg. Het uitpakken blijkt daarentegen minder aan mij besteed. Ik tracht dit eerst nog gezellig samen met mijn dochtertje te doen, maar dit gaat bij nader inzien wel heel erg lang duren. Bovendien vind ze elk stukje loskomend kadopapier vele malen interessanter dan de uiteindelijk ingepakte surprise. (Hadden we dat eerder geweten!) Met snel gescheur trek ik uiteindelijk zelf het papier van de doos om vervolgens haar glundering op de megapixelgevoelige plaat vast te leggen.

Het poppetje dat me door het plastic verpakkingsraampje allervriendelijkst aankijkt, zit krankzinnig overdreven met een dertigtal ijzerdraadjes en elastiek aan de meest vreemde lichaamsdelen vastgeketend aan haar behuizing. De uiteinden van iedere verankering zijn dubbel vastgeplakt met enkele lagen plaktape en doorzeefd met nietjes. Om de kleding op de plek te houden wordt er royaal gebruik gemaakt van naaigaren. Wijlen Jeanne d’Arc zou wederom de brandstapel verkiezen boven de benauwde positie waarin deze plastic zuigeling zich bevindt. Zelfs na tien keer knippen is er geen beweging te krijgen in het kleine wurmpje, noch in haar kartonnen achterkant en al haar meegeleverde mini-accessoires.

Het uitpakken begint netjes en gestructureerd, maar na een tiental minuten kijk je niet meer zo nauw. Van frustratie beperken zweetdruppels zich inmiddels niet alleen meer tot mijn voorhoofd, maar breken ook door onder oksels, op mijn rug tot ver in de genetalische zonen. Ik knip furieus alles door wat enigszins vast zit of inmiddels al lang los hoort te zijn, waarbij ik met de schaar meerdere malen een ferme uitschieter maak en een slagaderlijke bloeding net weet te voorkomen. De rest van familie zit inmiddels al aan de koffie met kerstkransjes en mijn digitale fotocamera behoeft intussen een nieuwe accu. Van gezellige kerstknusheid is allang geen sprake meer.

Waar is deze idiote bevestigingsdrift voor nodig? Een vraag die ik tussen het gevloek en geknip in gedachte herhaaldelijk stel aan Zapf Creation; Europees marktleider in speelgoedpoppen en bijbehorende accessoires. Dan te bedenken dat er een fabriek vol met Taiwanese huisvrouwen van ’s morgens vroeg tot ver in de avond deze overdreven verpakking met de hand zit vast te maken. Ik ben vijftien minuten in de weer met een schaar, nijptang en wat ik al niet allemaal kan vinden in mijn gereedschapskist, voordat ik de plastic freule, zonder al te veel beschadigingen, heb bevrijd uit haar benarde positie. Mijn kleine meid slaat in het begin mijn verrichtingen nog hoopvol gade, maar is na enkele minuten begrijpelijkerwijs alweer druk met iets anders.

Een leuke kerstuitpakfoto is er niet van gekomen. Na dit speelgoedgeweld moet volgende week, op haar eerste verjaardag, de eenentwintigdelige Fischer Price Little People kinderboerderij door mij worden uitgepakt. Belt iemand alvast 112?

dotline_470x1
1.861 views | reageren | 1 reactie | print | bloglink | e-mail | delen
categorie: in en om het huis | terug naar boven

1 reactie op deze blog:

    Roy - 29 december 2009, 14:26 uur

    Gewoon eerst uit de verpakking halen, dan inpakken dat scheelt op de dag zelf weer frustraties :D

reageer ook op deze blog
* verplichte velden

footer line


home | reageer@boosopdelucht.nl | RSS-blogs | inlog | sitemap | google analytics | disclaimer
Deze weblog wordt bijeengehouden door WordPress 2.8.4. Sohosted dient als gastheer.
© 2019 boosopdelucht.nl