boosopdelucht

boosopdelucht

POLONAISE

17 november 2009 - 23:25 uur

Soms moet je er gewoon even uit; weg van huis, tuin en keuken. Wat doe je dan? Dan boek je een gezellig huisje op een gezellig bungalowpark in Noord-Brabant, zoals de reisgids het zo mooi omschreef. Lekker in het rustige en goedkope laagseizoen. Met een dochtertje van ruim tien maanden zijn we immers nog niet gebonden aan de schoolvakantie.

Afgelopen weekeinde zijn we afgereisd naar de Roompot. (Bij onze Oosterburen overigens beter bekend onder de naam Der schmutzige Löffel). Bij het betreden van mijn huisje vraag ik me gelijk af: waarom doe ik dit eigenlijk? Een muf ruikende badkamer, ondefinieerbare vlekken op het matras waarvan je beter niet kan weten wie of wat dit veroorzaakt heeft en een goedkope tweezitsbank die na vijf minuten al slechter zit dan een Amsterdammertje op de hoek Reguliersdwarsstraat – Rembrandtplein. Ik moet de eerste dag altijd even acclimatiseren. Ik weet het; het is een persoonlijk tik. Alle servies voor gebruik goed afwassen, badslippers aanhouden onder de douche en verstand op nul bij het kruipen onder een onappetijtelijk uitziend dekbed. Zo’n eerste nacht slaapt altijd even onwennig. Wie heeft allemaal in dit bed geslapen? Deze vraag, waarop ik liever geen antwoord wil, spookt tijdens mijn eerste nachtrust regelmatig door mijn hoofd.

Het is, gezien de periode in het jaar, opvallend druk in het park. Achter de slagboom valt mij al snel een stroom aan witte kentekenplaten op beginnende met de letters PL. Veel huisjes rondom zijn voorzien van grote schotels om, naar later zou blijken, Telewizja Krakow te ontvangen. Ik heb toch echt maar een reis van dik anderhalf uur achter de rug; maar krijg even het idee dat ik me midden in het centrum van Warschau begeef. Vroeg in de avond zie ik een dertigtal Poolse stukadoors, bouwvakkers en winterschilders achter elkaar het park op lopen. Nu begrijp ik plots waar het woord polonaise vandaan komt.

Gelukkig staat op de morgen van vertrek mijn auto nog daar waar ik ‘m enkele dagen geleden heb neergezet en is hij niet met een onrechtmatige eigenaar op doorreis richting Tweede Wereld. Wel bemerk ik bij het inladen van mijn bagage pas, dat ik blijkbaar het hele weekeinde heb geparkeerd in het glas van een kapotgeslagen autoruitje.

Ik geef toe, mijn mening is wellicht ietwat gebaseerd op vooroordelen. Deze onverwachte Poolse bezetting stond echter niet in de reisgids ‘opgetekend’ op het moment van boeken. Had ik dit stugge gezelschap gewild, dan was ik wel naar Gdańsk afgereisd in plaats van dit kindvriendelijke, Brabants vakantieparkje.

Het is altijd weer fijn om thuis te komen.

dotline_470x1
1.812 views | reageren | 3 reacties | print | bloglink | e-mail | delen
categorie: op straat | terug naar boven

3 reacties op deze blog:

  Norbert - 18 november 2009, 21:28 uur

  Eddy, VIP cottage Centerparcs dan maar voor 2010?  Roy - 23 november 2009, 13:08 uur

  Probeer het eens op Texel met Roompot, zelfde verhaal, alleen geen Polen.

  Viezigheid blijf je houden..  Peggy - 24 november 2009, 22:08 uur

  Wie kiest ook zo’n locatie? Misschien moet jij volgend jaar de locatie uitzoeken!!!!

reageer ook op deze blog
* verplichte velden

footer line


home | reageer@boosopdelucht.nl | RSS-blogs | inlog | sitemap | google analytics | disclaimer
Deze weblog wordt bijeengehouden door WordPress 2.8.4. Sohosted dient als gastheer.
© 2019 boosopdelucht.nl