boosopdelucht

boosopdelucht

INEFFICIËNT GEGLEUF

10 november 2009 - 14:04 uur

Er zijn van die dagen, zeker in deze tijd van het jaar, dat je niet zo helemaal lekker bent. Meestal totaal onverwachts; gratis en voor niets. Ik was even bang dat de Mexicaanse griep aan mijn voordeur stond te kloppen, maar dat bleek een door mij iets te gedramatiseerde gedachte. Ik had gewoon een beetje hoofdpijn, een beetje koorts, een beetje diaree en enkele malen overgeven. Kortom, een zogenaamd wil-wel-maar-lukt-net-niet-griepje. Dit werd door mijn wederhelft dan ook al snel afgedaan als aanstellerij. Wij mannen moeten dubbel zo hard lijden om te overtuigen dat we echt zwak, ziek of misselijk zijn.

Een vervelende start van de nieuwe week dus. Ik was even uit de spreekwoordelijke running, maar ben er weer helemaal bovenop gekrabbeld. Gelukkig maar, want ik word na één dag al enorm sacherijnig van dat gehang op de bank en om het uur met je mombakkes boven de wc-pot om met een tegengestelde peristaltische beweging je eten van de vorige dag in vermengde, drappige vorm wederom te begroeten. Het enige voordeel van ziek zijn is het legitiem inhalen van een slaaptekort, het zonder veel moeite kwijtraken van een aantal overtollige kilo’s en iedere morgen De Film van Ome Willem op televisie.

Naast de telefoon, die ik wegens ernstig gegronde gezondheidsredenen tijdens deze dagen gemakshalve heb laten overgaan, werd ik tijdens het steeds opnieuw indoezelen, krankjorum van het regelmatig geklepper van mijn brievenbus. Normaal wordt ik al helemaal koleirig van de ongevraagde, niet geadresseerde, verkoopstimulering die dagelijks mijn huis in komt. Tegenwoordig komt de reguliere post ook al meerdere keren per dag. Er hebben maar liefst vier verschillende brievenbezorgers van zich laten horen. TNT komt nog altijd in de vertrouwde oranje tenuetjes op het traditionele tijdstip. De drie andere, onbekende postbedrijven kwamen maar met één enkel envelopje in de gehele straat mijn tuinpad opgebanjerd. Ook nog bezorgd per auto! Dat is nog eens een flink staaltje efficiënte vooruitgang in de liberalisering van de postmarkt.

De Europese Unie (Daar zijn ze weer!) schrijft voor dat de postmarkt in alle lidstaten open moet zijn vóór 31 december 2010. Volgens mij wordt daar niet mee bedoeld dat vijf keer per dag diverse quasi bezorgers op dezelfde bestelroute met slechts een tweetal brieven per straat langskomen. Daar wordt ook niet mee bedoeld dat ik, tijdens het winterklaar maken van mijn tuin, door een Briefträger van Deutsche Post wordt aangesproken. Zelf heb ik tijdens mijn studententijd bij (toen nog) TPG Post als postbesteller gewerkt. Dat het werkklimaat sinds die tijd beter is geworden kan ik niet bepaalt zeggen. Net als de toenmalige privatisering van staatsbedrijf Post Telegraaf Telefoon is deze liberalisering van Tante Pos, naar mijn mening, één grote farce. Ben ik de enige die dit, tijdens mijn beroerdste dagen van het jaar, constateerd?

Ik zie één enkel lichtpuntje. Vroeger zat ik op Valentijnsdag hoopvol onder de brievenbus te wachten op een tiental geheime liefdesverzoeken. Mijn teleurstelling daalde altijd sneller dan mijn spuitpoep begin deze week na de komst van de enige echte postbode met nul passiepost. Tegenwoordig blijft de spanning er lekker lang in. Je weet immers nooit welk ongebruikelijk bezorgbedrijfje op het meest onwaarschijnlijke tijdstip wellicht nog iets moois komt brengen. Voor de overige dagen van het jaar zie ik geen enkel voordeel voor mij als consument. Ik behoud dan ook mijn totale onbegrip voor dit staaltje inefficiënt gegleuf en ben blij dat ik weer beter ben.

dotline_470x1
1.641 views | reageren | 1 reactie | print | bloglink | e-mail | delen
categorie: in en om het huis | terug naar boven

1 reactie op deze blog:

    Roy - 17 november 2009, 12:21 uur

    Wacht maar tot ze met nieuwjaarskaartjes komen, dat kost je nu dus ook 4 keer zo veel!

reageer ook op deze blog
* verplichte velden

footer line


home | reageer@boosopdelucht.nl | RSS-blogs | inlog | sitemap | google analytics | disclaimer
Deze weblog wordt bijeengehouden door WordPress 2.8.4. Sohosted dient als gastheer.
© 2019 boosopdelucht.nl