boosopdelucht

boosopdelucht

DE WAARHEID

8 oktober 2009 - 19:14 uur

De kredietcrisis begint duidelijk zijn sporen achter te laten. De staatsschuld klimt naar 356 miljard euro, de werkloosheid loopt op naar 8,75 procent en een echt economisch herstel is eigenlijk niet te verwachten vóór 2011. Steeds meer bedrijven kunnen hun hoofd amper boven water houden of zakken binnen de kortste keren daadwerkelijk weg in ongekende diepte. Of je nu die hardwerkende kassière van supermarkt ‘De Grossierende Graaier’ bent, drie hoog achter woont of een zanger met aan de keukenmuur ontelbaar veel goude en platina platen en wonende in een riant optrekje in ‘t Gooi; de crisis maakt geen onderscheid. En das wel zo eerlijk!

Je bent beslist een tijdje niet op deze wereld geweest wanneer je helemaal niets hebt meegekregen over het faillissement van het artiesten- en evenementenbureau The Entertainment Group (TEG) en het miljoenenaandeel hierin van mede-eigenaar en semi-Italiaan Marco B.. Wanneer je vervolgens bent ontwaakt uit je nazomerslaap weet je ook dat hij een miljoenenkapitaal investeerde in het omgevallen bedrijf, maar dat hij (zo zegt hij zelf vergezeld van enorm dikke waterlanders) amper iets afwist van de financiële puinhoop waarin het bedrijf zich de laatste maanden bevond.

Een aantal dagen geleden berichtte de krant van wakker Nederland dat de fiscus ook gesjoemel vermoedt bij nog een ander bedrijf van Marco B. En weer wast hij zijn handen in slecht geacteerde onschuld. Ook in dit bedrijf zou hij als mede-eigenaar nooit een actieve functie hebben gehad en heeft het nieuws hem compleet verrast. Ja daaag! Zo ken ik er nog wel een paar. Zo gemakkelijk komt hij hier niet mee weg. Of Marco B. speelt voor de tweede maal een mooi stukje theater of de enorm naïeve oetlul heeft wederom de financiële bedrijfsvoering, net als het schrijven van zijn altijd succesvolle maar manisch-depressief makende teksten en muziek, serieus aan anderen overgelaten.

Dit roept bij mij toch wel een gezonde dosis scepsis op. Hoe is het mogelijk dat Nederlands best betaalde artiest zijn hele vermogen steekt in ondernemingen waarvan hij toeten nog blazen afweet? In het laatste geval is de malaise waarin hij terecht is gekomen niet meer dan zijn eigen schuld. Na de lusten ook de lasten, zullen we maar zeggen. Over de 1,6 miljoen euro die de Stichting Kindsoldaat in de enorm geflopte speelfilm Wit Licht stak en door het faillissement nu kwijt is, praten we dan gemakshalve nog maar niet.

De negentien vette jaren zijn voor Marco B. voorbij. Hij zit midden in de door hem zo vaak bezongen depressie. Zijn titels als Alles Kwijt, De Dwaas, Dit heb ik niet verdiend, Einde van de lijn, Rood, De Verliezer en Voorbij met vooruitziende blik geschreven? Zijn zorgvuldig geïnvesteerde oudedagsvoorziening is nog sneller als sneeuw voor de zon verdwenen. Zijn bankrekening blijkt momenteel zo rood als de kleur van de lippen van zijn enige echte Leontientje en moet hij minimaal Symfonica in Rossoën tot zijn zevenenzestigste.

Hij zou het liefst de tijd even laten stoppen of, nog liever, terugdraaien. Maar hoe hij het ook wendt of keert, het is de waarheid, niets dan de waarheid; en die waarheid heeft hem keihard ingehaald. De meeste dromen blijken uiteindelijk gewoon bedrog.

dotline_470x1
1.640 views | reageren | nog geen reacties | print | bloglink | e-mail | delen
categorie: kranten en tijdschriften | terug naar bovenreageer ook op deze blog
* verplichte velden

footer line


home | reageer@boosopdelucht.nl | RSS-blogs | inlog | sitemap | google analytics | disclaimer
Deze weblog wordt bijeengehouden door WordPress 2.8.4. Sohosted dient als gastheer.
© 2019 boosopdelucht.nl