boosopdelucht

boosopdelucht

NIET MEER VAN DEZE WERELD

20 augustus 2009 - 09:44 uur

Er is iets goed mis met mij. Ik loop er al een tijdje mee rond en heb lang geprobeerd het stil te houden. Ik praat er niet zo makkelijk over, maar vroeg of laat kom je het toch te weten. Dan heb ik liever dat ik het zelf vertel. Ik ben namelijk niet meer van deze wereld.

Ik kan er nu zelf redelijk goed me omgaan. Ik heb het (zoals men zegt) een plaatsje gegeven. Vanwaar deze zelfdiagnose vraag je jezelf af?

Ik reis regelmatig met het openbaar vervoer en dan kom je in contact met de meest uiteenlopende en opvallende medereizigers. Daar hoef je overigens niet veel moeite voor te doen. Laatst zat naast me in de trein een jongen met zijn broeksriem afgezet met kogelhulzen waar een Iraakse zelfmoordterrorist nog een puntje aan kan zuigen. Gek, maar het kan nog erger.

Ik ben al niet zo’n liefhebber van blinkend ijzer en staal; maar met de hoeveelheid metaal die bij sommigen door het lichaam is gejast, kan Corus vijf jaar lang zonder problemen doorproduceren en kan de Nederlandse staalindustrie de kredietcrisis met groot vertrouwen tegemoet zien. Tong, neus, lippen, navel en de meer genitalische gebieden zijn de populairste lichaamsdelen die het moeten ontgelden; al dan niet afgezet met veel bling bling.

Vorige week stond ik op Eindhoven Centraal en kreeg het idee dat ik me bevond op Platform 9-3/4. Naast me stond een meisjes, ik schat haar een jaar of vijftien, gekleed in een opvallend donkere jurk waar de Zwarte Kousen Gemeenschap jaloers op zou zijn. Enorme zwarte laarzen afgezet met tientallen metalen gespen tot vlak onder de knie. Haar gezicht zo wit als sneeuw, haar lippen zo rood als bloed en het haar zo zwart als ebbenhout. Haar kijkers waren omringd met dikke lagen mascara. Ik dacht nog: hij die niet genoemd mag worden waard overal.

Ook bizar zijn mensen met gaten. Dan bedoel ik niet de liefhebbers van de kleine gerimpelde mijnschacht bekend onder de naam poeperd. Ik bedoel diegene die het nodig vinden om de elasticiteit van hun lichaam te testen. Dit resulteert dan in een oorlel tot op de schouder met een gigantische metalen ring waar je ook nog dwars doorheen kunt kijken.

En dan heb je nog een steeds groter wordende populatie die het nodig vinden om zich van top tot teen te voorzien van de meest wanstaltige, watervaste lichaamsbeschilderingen. Ik zag laatst een man van middelbare leeftijd met zoveel tatoeages dat, wanneer hij in de Keukenhof zou rondlopen, hij zou wegvallen tegen de met tulpen en hyacinten bedekte achtergrond. En dan had ik nog niet eens alle lichaamsdelen gezien.

Wanneer zijn deze modeverschijnselen überhaupt populair geworden? Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers. Iedereen mag (gelukkig) weten hoe hij of zij de straat op gaat. Er is helemaal niemand meer die nog raar opkijkt. Ik trek daarom mijn eigen conclusie: ik ben niet meer van deze wereld. En daar wil ik blijven ook!

dotline_470x1
2.125 views | reageren | 3 reacties | print | bloglink | e-mail | delen
categorie: op straat | terug naar boven

3 reacties op deze blog:

  Ben Bernanke: - 20 augustus 2009, 10:07 uur

  Niet meer van deze wereld… Ik ben namelijk niet meer van deze wereld….  Melchior - 2 september 2009, 22:12 uur

  Heej Boos op de lucht, eindelijk heb ik tijd en gelegenheid je blog te (gaan) lezen. Deze over ‘niet meer van ded wereld’ vind ik geniaal! Echt heeeeeeeeeel goed. Ga door ga door. Misschien ga ik er ook zo eentje beginnen.
  en nee, ik ben nog geen pappa. we houden het nog droog zal ik maar zeggen… Groeten van Melchior  Anita - 5 oktober 2009, 21:09 uur

  Ik wist niet dat jij zo leuk kan schrijven! Zeer vermakelijk! Wanneer komt je boek uit?
  groeten van je collega!

reageer ook op deze blog
* verplichte velden

footer line


home | reageer@boosopdelucht.nl | RSS-blogs | inlog | sitemap | google analytics | disclaimer
Deze weblog wordt bijeengehouden door WordPress 2.8.4. Sohosted dient als gastheer.
© 2019 boosopdelucht.nl