boosopdelucht

boosopdelucht

WEEKENDJE BANKROET (3)

22 september 2009 - 11:46 uur

Een weekendje bankroet wordt inmiddels bijna een halve week. Vanmorgen een uurtje verlof genomen voor een bezoek aan mijn, inmiddels gehate, bank. Vanaf vandaag kan ik waarschijnlijk weer geld uitgeven en mijn inmiddels uitstaande leninkjes bij familie en vrienden aflossen.

Mijn pinpas wordt gedeblokkeerd en gelijk uitgeprobeerd. De geldmaakautomaat blijft echter hardnekkig volhouden dat mijn pincode, die ik al meer dan tien jaar gebruik, niet juist is. Het bankbedieningsjuffrouwtje kijkt me met ongeloof aan en begrijpt er niets van. Er zit volgens haar niets anders op dan een nieuwe pincode aan te vragen. “Heel vervelend allemaal”, zegt ze met volle overtuiging. “Dat gaat echter wel drie dagen duren.” Mijn weekendje bankroet wordt onder tussen een weekje bankroet. Mijn privé-schuldeisers zullen dus nog even geduld moeten hebben. Erger nog, ik heb nog wat meer krediet nodig.

Excuses, excuses en nog maals excuses van het bankbedieningsjuffrouwtje richting mij. Daar gaat mijn mooie, zorgvuldig in mijn hoofd geprente cijfercombinatie in de vorm van een omgedraaide ‘T’. (Een zelfbedacht ezelsbruggetje wat ik nog steeds nodig heb.) Met weemoed wacht ik op mijn nieuwe pincode. Welke combinatie moet ik de komende tijd met veel moeite in mijn hoofd zien te krijgen? Dat zal de eerste weken geheid nog vaak misgaan. Maar gelukkig mag ik van mijn bank maarliefst drie keer proberen!

Fijn zo’n weekje bankellende. We zullen zien.

dotline_470x1
1.546 views | reageren | nog geen reacties | print | bloglink | e-mail | delen
categorie: in en om het huis | terug naar bovenreageer ook op deze blog
* verplichte velden

footer line


home | reageer@boosopdelucht.nl | RSS-blogs | inlog | sitemap | google analytics | disclaimer
Deze weblog wordt bijeengehouden door WordPress 2.8.4. Sohosted dient als gastheer.
© 2019 boosopdelucht.nl