boosopdelucht

boosopdelucht

WEEKENDJE BANKROET

19 september 2009 - 19:00 uur

En plots viel zaterdagmorgen per post een nieuwe Rabo-Europas op mijn deurmat. Geen flauw idee waarom. In de begeleidende brief stond iets over een nieuwe chip en betere beveiliging. Ook stond er duidelijk: “Uw pincode blijft ongewijzigd. Knip uw oude pas door en vernietig deze.” Klare taal van de bank bekend van onder anderen Lars Boom, Denis Menchov en Fatima Maillot de Meloen. (Het blijft een moeilijke naam om te onthouden.)

Mooi, die nieuwe, blinkende, goudoranje bankpas. Het oude exemplaar zag er, door intensief gebruik, niet meer uit en moest bijna vóór iedere pinactie worden opgepoetst als was het de olielamp van Aladdin. Kordaat pakte ik mijn beurs, stopte de nieuwe pas op een prominente plaats en zette de schaar in het oude exemplaar. Precies zoals in de brief bevolen. Toedeledokie!

Vandaag heb ik met mijn vriendin en dochtertje een leuk dagje winkelen gepland. Ik ben namelijk één van de kleine groep mannen die een dagje shoppen wèl leuk vindt. Ter compensatie heb ik waarschijnlijk weer andere, minder aantrekkelijke kanten. Maar dat even terzijde!

Eén en één is twee. Ik hoef je waarschijnlijk niet uit te leggen waarom deze zaterdag anders verliep dan gepland. Het scenario was, achteraf gezien, zo voorspelbaar als een slappe cliffhanger in de laatste seizoensaflevering van Goede Tijden Slechte Tijden. Bij de eerste winkel was het gelijk bingo. Met mijn handen vol met voorgenomen aankopen bleek bij de kassa mijn pincode onjuist. Wellicht een acuut gevalletje dementie? Een tweede poging mislukte wederom. Drie maal is scheepsrecht, dacht ik nog! “Uw pincode is onjuist, uw bankpas is geblokkeerd. Neem contact op met uw bank.” Langzaam begon mij iets te dagen.

Daar sta je dan op een drukke zaterdagmorgen; een mandje vol met boodschappen en achter me een enorme rij bij de kassa. Laat ik je meteen één tip geven. Probeer nooit, maar dan ook NOOIT in het weekeinde contact te zoeken met je bank. Tenminste, niet met mijn bank. Pas op maandagmiddag na 13:00 uur kan een bankbedieningsjuffrouwtje mij telefonisch te woord staan.

Normaal ben ik zeer te spreken over mijn Coöperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank. De Fortissen en ABN-AMRO’s konden tijdens het begin van de kredietcrisis hun hoofd amper boven water houden. Mijn bank daarentegen heeft zich prima staande weten te houden zonder overheidssteun. Een tien met een griffel! Na vandaag hebben ze bij mij echter hun krediet verspeeld. Een gezellig dagje winkelen werd me gratis en voor niets door de neus geboord. De rest van het weekeinde moet ik (bij wijze van spreken) leven op water en brood. Dat maakt me boos; heel boos.

Wordt beslist vervolgd!

dotline_470x1
1.562 views | reageren | nog geen reacties | print | bloglink | e-mail | delen
categorie: in en om het huis | terug naar bovenreageer ook op deze blog
* verplichte velden

footer line


home | reageer@boosopdelucht.nl | RSS-blogs | inlog | sitemap | google analytics | disclaimer
Deze weblog wordt bijeengehouden door WordPress 2.8.4. Sohosted dient als gastheer.
© 2019 boosopdelucht.nl