boosopdelucht

boosopdelucht

NIET-SYNCHRONE VELLETJES

2 oktober 2009 - 22:12 uur

Er bestaat veel klein leed in de wereld. Leed wat achter gesloten deuren plaatsheeft. Leed dat niemand ziet. Leed op, laten we zeggen, ‘Hart van Nederland’-niveau. Zo één à twee keer per jaar gebeurt het mij en met mij beslist vele anderen. Je houdt er steeds rekening mee dat het zich ineens weer voor kan doen. Toch komt het telkens weer onverwachts en op de meest ongelegen momenten. Ik was de laatste keren eigenlijk allang weer vergeten, maar als het dan weer eens gebeurt, flitsen de meest recente ervaringen als een spreekwoordelijke film aan me voorbij. Laatst was het weer zover.

Na een enkele minuten durende grote boodschap lijkt het nemen van een paar velletjes wc-papier, met de bedoeling om met enkele ferme vegen de boel ‘benedenachter’ weer op orde te krijgen, niet zo’n enorme uitdaging. Echter, bij het drielagen tellende papier lopen de laagjes heel vaak niet synchroon. Je trekt het eerste laagje los. Even later begint laag twee en kort daarna nummer drie. Hierdoor krijg je steeds onbruikbare, flinterdunne laagjes tot je beschikking die eigenlijk samen één velletje zouden moeten vormen; speciaal ontwikkeld om hun simpele maar vooral doeltreffende missie te volbrengen.

Mijn irritatiegraad stijgt tot ongekende hoogte bij het meters lang afrollen van het gespleten papier. Het euvel blijkt een vicieuze cirkel dat niet meer is te stoppen. De laagjes blijven zich los van elkaar aanbieden waardoor de rol onbruikbaar is geworden. Vervelend wordt het pas wanneer je vervolgens ziet dat niet op je geïmproviseerde propje papier, maar op de binnenkant van je hand een pallet aan bruine herfsttinten prijkt. Ondanks de drielaagse ergernis blijkt deze versie poeppapier het meest populaire en steekt met kop en schouders boven bijvoorbeeld zijn grijze broer uit. Bij dit gerecyclede alternatief kun je na één grondige veegbeurt met de vaseline aan de slag. Na de introductie van het ongebleekte papier, biologisch afbreekbaar papier, papier met geavanceerde weefstructuren, met luchtkussentjes of geparfumeerd met bloemetjesprint, is de wc-rol de laatste vijftien jaar een duidelijk gevalletje verwaarloosde toiletinnovatie. Het niet-synchrone closetpapier komt namelijk steeds vaker voor; ongeacht het merk.

Voor nu is er geen weg meer terug. Zittend op je retirade parelen de zweetdruppels van je voorhoofd. Zeker wanneer je merkt dat dit de laatste rol is.

Oh ja……, wel even de deur met een elleboog openmaken. 

dotline_470x1
1.494 views | reageren | nog geen reacties | print | bloglink | e-mail | delen
categorie: in en om het huis | terug naar bovenreageer ook op deze blog
* verplichte velden

footer line


home | reageer@boosopdelucht.nl | RSS-blogs | inlog | sitemap | google analytics | disclaimer
Deze weblog wordt bijeengehouden door WordPress 2.8.4. Sohosted dient als gastheer.
© 2019 boosopdelucht.nl