boosopdelucht

boosopdelucht

LENTELUSTEN

20 april 2010 - 20:34 uur

De lente begint langzaam maar zeker definitieve vormen aan te nemen! De kou heeft z’n langste tijd gehad, maar met het echte mooie weer wil het nog niet zo lukken. Toch zitten er al wat fraaie dagen tussen. Tijdens die paar zonnige momenten stromen de terrasjes vol en menige optimist loopt warempel al in korte broek en op nieuw aangeschafte flip-flops in de laatste modekleuren. Van korte rokjes is nog allerminst sprake. Begrijpelijk! Je zou door deze ondoordacht optimistische actie warempel een blaasontsteking oplopen en met hier en daar nog enkele graden nachtvorst zit een ijsvogel vervolgens in een klein hoekje.

De lengte van de dagen en de toename van het zonlicht heeft niet alleen invloed op de flora – de krokussen en narcissen laten hun kopjes zien en showen ongegeneerd hun voortplantingsorganen – ook het effect op de mens is overduidelijk te merken. De hoeveelheid serotonine in ons lichaam wordt hoger en zorgt voor een explosie aan orgastische euforie. Het verlangen naar een partner of de behoefte aan seks wordt groter en de dierlijke nesteldrang viert hoogtij. Concluderend mag je stellen dat het voorjaar gevoelens losmaakt die wij als mensen niet kunnen hanteren.

Afgelopen week zat ik tijdens mijn lunchpauze lekker op een terrasje in de stad. Een half uur is zo voorbij en de motivatie om terug te keren naar mijn werkplek wordt met de minuut minder. Genietend van een pilsje en een warme maaltijd heb ik uitzicht op een studentenkoppel dat drie tafels verderop zit. Hij van het type “bezuinig niet op mijn OV-kaart anders komt mijn bierhuishouding in gevaar”, zij van het type SYLF (student-you-like-to-fuck). Ook zij genieten samen van een zomers drankje; en dat genieten blijft in hun geval niet beperkt tot het alcoholische drankaanbod op de menukaart.

Het oververliefde stel kan schijnbaar niet van elkaar afblijven en stoort zich absoluut niet aan het publiek op het drukke terras. Nog voor hun bestelling wordt opgenomen geeft hij een natte lik aan haar oorlel gelijk een verwende chihuahua die na een lange reis uit zijn Louis Vuitton-draagtas wordt bevrijd. Zijn lippen kietelen verder naar haar wang terwijl zij ondeugend om zich heen giechelt.
“Ja, kijk maar goed! Ik heb het wel gezien!”
Ik ben verbaast over dit tekort aan gêne en krijg een acute aanval van plaatsvervangende schaamte. Zij legt haar hoofd nonchalant op zijn schouders terwijl zijn hand stiekem achter haar rug richting kontzak verdwijnt; een spannende reactie uitlokkend. Wellicht is hij op zoek naar wat kleingeld in de buurt van haar gulden snede om hun inmiddels geserveerde bestelling te bekostigen? Naar wat kinderlijk handgefriemel en vluchtige kusjes weten hun tongen elkaar uiteindelijk te vinden en komt hun passionele escapades open en bloot tot een gelikt hoogtepunt. Hij kan vanuit deze positie beslist haar verstandskiesjes tellen en zij de restjes van zijn eerder genoten, karige studentenontbijt in de enorme spleet tussen z’n voortanden wegharken. Ik word ietwat onpasselijk van dit tafereel en mijn tongfilet krijgt plots een rare bijsmaak.

Net voordat hij een begin wil maken met een blinde expeditie onder haar truitje, waarbij me opvalt dat haar kledingkeuze duidelijk zichtbaar nog iets te koud is voor de tijd van het jaar, wordt de goesting hen blijkbaar te veel. De bestelde rosé en Grolsch Premium Lentebok worden snel naar binnen gewerkt en als de wiedeweerga betaald. Haastige nemen zij de benen richting achterafbankje in het park of de onzuivere lakens op zijn smoezelige bovenwoning van het studentenhuis. Het is blijkbaar niet alleen de maand april die doet wat hij wil. Als dit hèt voorspel is voor de komende zomer, dan beloven het nog broeierige maanden te worden. Lang leve de lente, laten we maar zeggen!

dotline_470x1
2.016 views | reageren | 3 reacties | print | bloglink | e-mail | delen
categorie: op straat | terug naar boven

3 reacties op deze blog:

  Ivon - 21 april 2010, 10:56 uur

  Bier tijdens je lunchpauze??? ;)  Edwin - 21 april 2010, 11:12 uur

  Het was vrijdag 14:00 uur. Kom op!  Scarpe Running,Scarpe Da Tennis,Scarpe Sportive Donna,Scarpe Ginnastica Uomo,Sneaker - 16 februari 2019, 04:39 uur

  I have noticed that within digital camera models, specialized sensors help to target automatically. The particular sensors of some video cameras alternation in contrast, while some utilize a column with infra-red (IR) mild, particularly in minimal lumination. Higher specification cameras from time to time use a combination of each programs and may have Deal with Top priority AF in which the photographic camera can ‘See’ a confront as you concentrate simply in that. Thank you for revealing your thinking with this web site.

reageer ook op deze blog
* verplichte velden

footer line


home | reageer@boosopdelucht.nl | RSS-blogs | inlog | sitemap | google analytics | disclaimer
Deze weblog wordt bijeengehouden door WordPress 2.8.4. Sohosted dient als gastheer.
© 2020 boosopdelucht.nl