boosopdelucht

boosopdelucht

VARKENSPOOTJES

5 maart 2010 - 09:42 uur

Wat wellicht maar weinig mensen beseffen is dat deze week een heel speciale week is. Het is niet alleen de negende week van het nieuwe jaar, waarbij ik plots besef dat 2010 alweer ruim twee maanden oud is; het is ook de week van de gemeenteraadsverkiezingen en het is de week waarin menigeen beschamend moet toegeven dat de goede voornemens, die hij of zij op oudejaarsavond met een enorme kegel heeft staan lallen, niet haalbaar zijn. Je ziet het ieder jaar weer opnieuw; mensen die van de een op de andere dag hun slechte gewoontes draconisch willen aanpakken en vervolgens de lat voor zichzelf veel te hoog leggen. In dat geval zijn de voorgenomen jaarplannen natuurlijk bij voorbaat al gedoemd te mislukken. Mijn oma zei het vroeger al: ‘Goede voornemens zijn er om je voor te nemen; en niet meer dan dat!’ 

Er is zo langzamerhand een top drie ontstaan van veel uitgesproken voornemens: stoppen met roken, meer sporten en op eenzame hoogte staat het verliezen van een te veel aan lichaamsvracht. Dat blijkt dan ook meteen de moeilijkste uitdaging nu Sonja Bakker haar afvalgegoeroe met eierkoeken en Maggi Opkikker Bouillon onverwacht aan de spreekwoordelijke wilgen heeft gehangen. Bij het meisjesgedeelte van onze populatie valt me dit overgewicht dan ook gelijk op. Ik zie ze namelijk overal: varkenspootjes. 

Ik heb het niet over het barbecueaanbod op de vleesafdeling van Albert Heijn of de modderworstelende krulstaartjes op de kinderboerderij. Nee, ik bedoel de jonge, ietwat gedronge meisjes van een jaar of achttien die de titel ‘Hollands Next Top Model’ zonder plaatsgebrek op hun buik kunnen schrijven. Wanneer je hun figuur van achteren bekijkt, lijken ze op een vlees geworden geest uit de olielamp van Aladdin. Laat ik je helpen met een duidelijk signalement: 

Varkenspootjes zijn te herkennen aan een ietwat te breed, vlezig bovenlichaam met daaronder een enorme kont waarop het Nederlands Kampioenschap Poker zonder veel moeite kan worden gespeeld. Dit alles komt samen in een veel te smalle, skinny jeans. (Het woord ‘skinny’ is in dit geval wellicht niet zo’n goede woordkeuze. De broeken hebben daar, gevuld met dit vervormde trechterfiguur, nog maar weinig mee te maken.)
De skinny zit vervolgens gepropt in korte laarsjes met een minuscuul klein hakje. Dit hele lijvige lichaam balanceert, van achteren gezien, op precies twee keer één vierkante centimeter. Dan tart je zonder twijfel de zwaartekracht.

De mooiste natuur die we hebben is de vrouw; maar ook de natuur kent zo zijn rampen. Is er nou niemand die zo veel van zo’n meisje houdt en even waarschuwt wanneer ze ’s morgens zo de deur uit gaat?
“Nee schat, je kunt zo echt de straat niet op. Een baggy-jeans met laaghangend kruis past beslist beter bij jouw contouren!”
Ik ben sowieso nieuwsgierig naar het aan- en uitkleedritueel van deze dametjes. De weldoorvoede pootjes moeten beslist met een ferme scheut olijfolie in de jeans worden gehesen. Aan het eind van de dag moet de broek ongetwijfeld operatief van het wobbelige lichaam worden verwijderd.

Wanneer je vanavond door de stad loopt kom je ze beslist tegen, de varkenspootjes. Bij het passeren is een klein knorretje algemeen geaccepteerd. Zou de persoon in kwestie dit stukje toevallig ook hebben gelezen, is er nog geen biggetje over boord. Zet het op een lopen; de varkenspootjes kunnen je namelijk nooit en te nimmer inhalen!

dotline_470x1
2.062 views | reageren | 4 reacties | print | bloglink | e-mail | delen
categorie: op straat | terug naar boven

4 reacties op deze blog:

  Ivon - 5 maart 2010, 20:33 uur

  Fijn dat je een blog over mij schrijft!!!! hahahahahaha!!!  Edwin - 5 maart 2010, 21:51 uur

  Je voelt je aangesproken? Ik heb je al zo lang niet meer gezien. Weet niet eens meer hoe je uitziet.  Roy - 9 maart 2010, 10:47 uur

  Haha prachtig Edwin en heel herkenbaar! :D  Do - 9 maart 2010, 11:35 uur

  Amen… het moest gezegd worden!

reageer ook op deze blog
* verplichte velden

footer line


home | reageer@boosopdelucht.nl | RSS-blogs | inlog | sitemap | google analytics | disclaimer
Deze weblog wordt bijeengehouden door WordPress 2.8.4. Sohosted dient als gastheer.
© 2020 boosopdelucht.nl