boosopdelucht

boosopdelucht

OPLOSTEVEE

18 februari 2010 - 16:00 uur

Ik heb het al vaker gezegd, het Nederlandse televisie-aanbod is te onsmakelijk voor woorden. Ogenschijnlijk nieuw bedachte tv-formats zijn meer dan ziek en scoren met misère van anderen. Neem nou het nieuwe primetime-programma van RTL: 10 Jaar Jonger in 10 Dagen.

Heb je al jaren een kop als een trekbel of reiken de wallen onder je ogen tot aan je bovenlip, dan komt de altijd fantastisch uitziende Froukje De Both samen met een drietal coaches om je porem niet zo zeer fysiek, maar vooral een psychische lift te geven. Labiel gemaakte slachtoffers worden in recordtijd een jongere levensstijl aangemeten door te werken aan karakter, gedrag, zelfvertrouwen, gevoel voor eigenwaarde en natuurlijk uiterlijk.
(Persoonlijk denk ik bij Froukje gelijk aan twintig jaar ouder in vijf dagen; maar dat even terzijde).
Heb je persoonlijke problemen of zit je uitzichtloos in de penarie? Programmamakers reiken je maar al te graag een helpende hand op voorwaarde dat je jouw privésores deelt met heel teeveekijkend Nederland. Deze smeerpijperij is blijkbaar hot en scoort als een tiet.

Had je je verheugt op een goedkope vakantie in Lloret de Mar, maar heeft je hotelkamer meer weg van een Pools abattoir en komt het geen je ’s morgens hebt achter gelaten in je toiletpot ’s avonds door de douchekop weer naar buiten? ‘Red mijn vakantie’ van mongolenzender SBS komt graag langs op je vakantieadres om (wan)orde op zaken te stellen.

Heb je jezelf foeilijk vergist in de verbouwing van je huis en ziet je onderverdieping uit als de Coolsingel na het alles verwoestende bombardement van Rotterdam; schakel dan ‘Bouwval gezocht’ in om je een klussende hand te bieden.

Ben je al dertig jaar ieder contact met je oom verloren maar ben je toch nieuwsgierig naar een eventuele erfenis? De Katholieke Radio Omroep gaat op zoek naar je spoorloos geraakte familie en herenigt je in de studio met opgeklopte dramatiek met je natuurlijke vader die veertig jaar geleden afstand van je heeft gedaan omdat een ongelukje nou eenmaal in een klein scheurtje zit.

Staat in je achtertuin het onkruid tot aan je lippen of heeft je terras meer weg van een bouwput van de Amsterdamse Noord-Zuid metrolijn? De ‘Puinruimers’ onder leiding van tuingoeroe en immer zonnebankgebruinde Rob Verlinde komen met zwaar Intratuin-gesponsord materiaal je tuin verbouwen.

Ben je gek met kinderen, maar lijkt je vijfjarig zoontje door een te veel aan kleurstoffen onder invloed van Satanische machten? ‘Super Nanny’ helpt je graag bij het africhten van je kroost. Wie zei dat opvoeden gemakkelijk was?

Laten de puinhoop van je financieel administratie maar over aan de mensen van ‘Dubbeltje op z’n kant’ en voor het feit dat je man een tijdrovende hobby heeft en jij je als een zwerfkat verwaarloosd voelt, hebben de commerciëlen ook een pasklare oplossing.

Alle goede bedoelingen ten spijt, maar het draait natuurlijk allemaal om de kijkcijfers en dus het geld! De programmamakers van ‘Uitstel van Executie’ genieten van jouw tranen wanneer je koopappartementje drie hoog achter, door een curator onder je reet vandaan wordt verkocht. Het feit dat je jouw broer twintig jaar niet hebt gezien nadat je hem de mond snoerde met een kapot geslagen bierglas ziet ‘Het Familie Diner’ van de Evangelische Omroep watertanend tegemoet. De afleveringen worden echter zo geraffineerd gemonteerd dat het programma altijd eindigt gelijk een mierzoet doktersromannetje. Maar niets is minder waar. Er wordt je vooraf een vette alles-komt-goed-worst voorgehouden, maar je blijft in dezelfde ellende achter nog voor de uit de hand gelopen situatie in Hilversum is ingepland voor uitzending.

Hebben we tegenwoordig ieder verantwoordelijkheidsgevoel verloren? We leggen ons onoplossend vermogen in handen van de rijdende rechter en zijn zo diep gezonken dat we ons absoluut niet meer generen om onze ellende te showen voor de nationale televisie? De programmamakers duiken maar al te graag in dit gapende commercieel-succesvolle teeveegat. Want 1,2 miljoen Nederlanders kijken wekelijks met natte haartjes, glaasje cola en bakje chips op de bank geamuseerd hoe een medium van het ‘Het Zesde Zintuig’ spiritueel dialoogt met een vermoorde dochter omdat het politieonderzoek naar het misdrijf al jaren volledig vastzit.

Ik schaam me diep.

dotline_470x1
1.797 views | reageren | 3 reacties | print | bloglink | e-mail | delen
categorie: televisie | terug naar boven

3 reacties op deze blog:

  Ivon - 19 februari 2010, 01:04 uur

  “altijd fantastisch uitziende Froukje De Both”???

  Heb je gezien hoe belabberd ze eruit ziet met die haarkleur??

  Vind het overigens wel geweldig dat jij toch al die programma’s kent… haha  Dionne - 19 februari 2010, 23:31 uur

  Ivon Ivon…wel tussen de regels en haakjes lezen!!  Mens Shoes Shoes Shoes & Cleats - 16 februari 2019, 04:38 uur

  I’ve seen that auto insurance providers be aware of automobiles that happen to be at risk from injuries and other hazards. In addition they understand what sort of vehicles are prone to the upper chances and also the the upper chances they have the higher the actual premium charge. Understanding the basic essentials associated with car insurance will let you choose the right types of insurance coverage which will care for your family needs if you happen to get included in any automobile accident. Many thanks for revealing the particular ideas in your blog site.

reageer ook op deze blog
* verplichte velden

footer line


home | reageer@boosopdelucht.nl | RSS-blogs | inlog | sitemap | google analytics | disclaimer
Deze weblog wordt bijeengehouden door WordPress 2.8.4. Sohosted dient als gastheer.
© 2019 boosopdelucht.nl