boosopdelucht

boosopdelucht

CARLO EN IRENE-MOE

13 augustus 2009 - 23:52 uur

Life and Cooking stopt? Het keuvelprogramma met wekelijks de beste kookideeën, opgedrongen boodschappenlijstjes en vooraf ingestudeerde, niet te demonstreren, gadgettips komt in het nieuwe seizoen niet meer terug op televisie. Mijn gebeden zijn verhoord. Wat een geweldig nieuws afgelopen april. Driewerf hoera voor sponsor Unilever. Volgens het voedingsmiddelenconcern sluit het programma niet meer aan bij de doelgroep. Volgens mij ben IK de doelgroep en is van aansluiting nooit sprake geweest. Het heeft maar liefst negen seizoenen moeten duren voordat Unilever daar zelf ook achter kwam.

Maar wat is nog erger dan het zwaar gesponsorde kneuzenprogramma van volkszender RTL. Jawel, dat enorm leuke, populaire niet te versmaden presentatieduo Carlo (Wat speelt die man toch steeds goede musicalrollen.) en Irène. (Nee, niet Irene, maar Irène.) Zie ik het terminale gedoe van deze overkill RTL-iconen, dan stijgt mijn cookpunt tot ongekende hoogte en smelt ik weg van ergernis als een pakje Croma in het hoogseizoen op de boulevard van Callela. Het wijlen telekidsduo is naar mijn mening al jaren over de uiterste houdbaarheidsdatum heen (om maar even in Unilervertermen te blijven).

Wat zijn ze enorm goed, enthousiast, populair en grappig met hun quasi, van te voren zorgvuldig ingestudeerde, chaos. En wat doet het publiek altijd lekker mee. Een vat vol met soppende huisvrouwen wordt wekelijks opengetrokken met hier en daar een verdwaalde man. Je durft ’s maandags toch niet meer naar je werk wanneer je collega’s je hebben gezien!

Maar goed, het programma zou dus stoppen. Te vroeg gejuicht! Een nieuwe, onbekende sponsor heeft zich gemeld voor een doorstart vanaf september. Ook start RTL met de nieuwe zaterdagavondshow Let’s Dance. Ouderwetse gezelligheid en gepresenteerd door, je begrijpt het al. Carlo en Irène blijken zo hardnekkig als een steeds opnieuw doorkomende vochtplek op een oude keldermuur.

Kortom, ook in het nieuwe televisieseizoen is dit heerlijke en zo leuk op elkaar ingespeelde imitatieduo niet van de buis te slaan. Ik verheug me al op de zaterdag, zondag en (ergens later in het seizoen) het enorm leuke typetjesprogramma ‘De TV-kantine’. Daarnaast komen ze ook nog met hun eigen programma’s. Het zou dus zomaar kunnen dat we binnenkort van Carlo en Irène iedere avond kunnen genieten. Laat hier nou eens de Mexicaanse griep uitbreken die met minimaal 10 Tamiflu-kuren niet is te genezen. Mijn oma zij vroeger al: “Overal waar het woordje ‘te’ voor staat, is niet gezond.” Te veel Carlo en Irène is niet goed voor mijn gestel. Mijn aderen zetten op en het zweet komt uit alle hoeken en gaten.

Vanaf september zal mijn weekeinde nooit meer hetzelfde zijn. En hiervan word ik nu boos.

dotline_470x1
1.634 views | reageren | nog geen reacties | print | bloglink | e-mail | delen
categorie: televisie | terug naar bovenreageer ook op deze blog
* verplichte velden

footer line


home | reageer@boosopdelucht.nl | RSS-blogs | inlog | sitemap | google analytics | disclaimer
Deze weblog wordt bijeengehouden door WordPress 2.8.4. Sohosted dient als gastheer.
© 2019 boosopdelucht.nl